Използваме „бисквитки“, за да оптимизираме Вашето търсене и за да персонализираме blick-bg.com спрямо Вашите предпочитания. Научете повече за нашите „бисквитки“.

  • Днес е: 16 май 2022, понеделник
БЛИК-култура, БЛИК - арт 0 Коментара 2837

Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев" и театрална школа "Ер малък" представиха по великолепен начин "Двубой" пред благоевградска публика.

Админ
август 31 / 2020

През изминалата седмица Благоевград бе сцена за множество събития, които зарадваха любителите на едно от най-великите изкуства, а именно театърът. Един от театралните спектакли, който предизвика огромен интерес и който непременно трябва да бъде гледан, бе "Двубой" по Иван Вазов, представен от талантливите деца на театрална школа "Ер малък" и Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев". В рамките на 1 час малките-големи актьори предложиха много смях и емоция на публиката. В спектакъла се забелязваха изключително интересни режисьорски решения, като факта, че в началото на постановката и самата публика бе включена. Още в самото начало на постановката положителните емоции започнаха да се пораждат в публиката, тъй като стартът бе даден с песен, изпълнявана от героинята Амалия - най-добрата певачка, изпълняваща "Жени, има много жени...". След края на музикалното изпълнение, съпроводено с танци се даде думата на поетичния драматург Тихол Чушкаров, а след него на Драгалевски, които от "прост и беден език сътворяват поезия на световно ниво. Неусетно след рецитиранията на най-добрите им творби се премина към кулминацията на спектакъла, а именно защо, как и къде ще се състои двубоят на честта.  С много положителни емоции, породени от прекрасната актьорска игра и добрата режисура, се стигна до финала и заслужено цялата публика бе на крака, аплодирайки младите таланти и екипът, благодарение на когото се реализира представлението. Тези деца са като "зверове" на сцената и пред тях има светло бъдеще. Ако продължават да играят по този начин, ще покоряват не само благоевградската сцена, но и много други. Дерзайте!