Използваме „бисквитки“, за да оптимизираме Вашето търсене и за да персонализираме blick-bg.com спрямо Вашите предпочитания. Научете повече за нашите „бисквитки“.

  • Днес е: 1 декември 2021, сряда
БЛИК-култура, БЛИК - арт 0 Коментара 642

Празничен концерт по случай 10-годишнината на танцова формация към ФА НТФ "Топлика" в Мосомище

Админ
юли 21 / 2020

На площада на с. Мосомище се проведе празничен концерт, посветен на 10-годишнината на танцова формация към ФА НТФ "Топлика".  В събитието взеха участие деца на различна възраст, които са част от "Топлика". Децата представиха разнообразни фолклорни танци от този край. На площада присъстваха много местни хора и гости на селото, които се насладиха на едночасовия концерт. Наш репортер бе на мястото на събитието и се срещна с част от участниците и организаторите на събитието. Вижте какво разказаха:

- Здравейте! Бихте ли се представили за нашите читатели?

- Здравейте! Казвам се Анна Донкова и съм Председател на Народно читалище "Никола Й. Вапцаров", с. Мосомище.

- Поздравления за днешния празничен концерт. Бихте ли ни казали с какви чувства децата приемат изявите и ангажиментите, които им осигурявате?

- Те с нетърпение чакат да бъдат поканени да вземат участие във фолклорни събития и фестивали. Имаме много участия в Общината. Канят ни често и на национално ниво, а същевременно с това имаме и много излизания извън страната.

- Това е радващо! През следващите години мислите ли, че фолклорът ще продължи да бъде толкова популярен, както е днес и дали би се продължила да се съхранява традицията.

- Сигурна съм, че фолклорът ще се запази, защото ние го възродихме от нищото преди 10 години и сега както виждате децата проявяват голям интерес към него. Най-малкото детенце във формацията е само на 5 годинки.

- Аз разбрах, че и Вашият син е част от формацията. Днес успяхме ли да го видим? Участваше ли в празника?

- Днес не. Отсъстваше.

- Той с какви емоции възприема своите прояви на подобен тип мероприятия?

- С отворено сърце и с много вълнение.

- Много Ви благодаря за отделеното време.  Желая Ви да продължите да имате все такива прекрасни прояви!

Сега ще Ви представим и една от участничките в фолклорния празник на Мосомище.

-  Би ли ни казала как се казваш?

- Аз съм Ана Стоянова.

- Ти отколко време ходиш на танци?

- Горе-долу от 2 години.

 Браво! И харесва ли ти да ходиш на танци?

- Да! Много ми харесва!

- Откриваш ли нови приятели, посещавайки танцовата формация?

- По принцип всички момичета ги познавам, защото са от моето село, но откакто ходим заедно на танци станахме по-близки и се подкрепяме повече.

- След като бяхте на сцената и зарадвахте всички присъстващи с красивите си танци, сега сигурно ще  ходите да отпразнувате рождения ден на формацията?

- Да, радвам се, че имаше толкова много присъстващи на концерта ни. Сега обаче цялата група ще отидем в ресторант, за да продължим веселбата. Като най-хубавата част предстои, а именно разрязване на тортата. Рожден ден, като на рожден ден!

- Благодаря ти, миличка! Весел празник!

Автор: Елена Ангелова


    Няма налични коментари
Трябва да си влезете в профила, за да можете да коментирате.